ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΚΑΦΩΝ

Δείτε όλα όσα πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και απολαύστε τις καλύτερες μέρες του χρόνου χωρίς άγχος. Θα απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑΥΛΩΣΗΣ;

Μόλις διαλέξετε το σκάφος της αρεσκείας σας και την περίοδο που επιθυμείτε, στείλτε μας το αίτημα σας. Θα σας απαντήσουμε σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις τιμές.

Μόλις συμφωνήσετε θα σας στείλουμε το ναυλοσύμφωνο και τις λεπτομέρειες για την κατάθεση προκαταβολής ύψους 30% του συνόλου. Η κράτηση σας επιβεβαιώνεται αμέσως μόλις λάβουμε την υπογραφή του ναυλοσυμφώνου και την προκαταβολή του 30%.

Η διαδικασία κράτησης χωρίς την ολοκλήρωση των ως άνω διαδικασιών δε μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα.

Το υπόλοιπο 70% πρέπει να κατατεθεί το αργότερο 8 εβδομάδες πριν την επιβίβαση.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΚΑΦΟΥΣ;

Το κόστος ενοικίασης (ναύλωσης) σκάφους αναψυχής εξαρτάται από το μέγεθός του, τις ανέσεις που προσφέρει, και το βαθμό πολυτέλειας που παρέχει.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται το κόστος καυσίμων, νερού, τροφίμων, ποτών/αναψυκτικών, και οποιαδήποτε άλλη ειδική απαίτηση των ναυλωτών. Επίσης είναι εκτός τιμής η δαπάνη για τα τέλη του Ισθμού Κορίνθου (εφόσον το σκάφος τον διέλθει) και λιμενικά τέλη στα διάφορα λιμάνια. Εντός τιμής είναι το ΦΠΑ.

Η τιμή ναύλωσης περιλαμβάνει αποκλειστικά την ναύλωση του σκάφους και την ασφάλειά του. Απαιτείται η καταβολή εγγύησης, που αφορά την περίπτωση απώλειας στοιχείων εξοπλισμού ή ζημιάς, η οποία επιστρέφεται αμέσως με την παράδοση του σκάφους, εφόσον αυτό βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση. Η αμοιβή κυβερνήτη (εφόσον ζητηθεί) δεν συμπεριλαμβάνεται στον ημερήσιο ναύλο.

Η βοηθητική βάρκα & εξωλέμβια δεν έχουν χρέωση.

Τα τέλη ναύλωσης δεν περιλαμβάνουν την κατανάλωση καυσίμου, την κατανάλωση νερού, επιπλέον παροχές, τη μεταφορά από/προς το σκάφος και τυχόν λιμενικά τέλη που προκύψουν εντός του δρομολογίου σας (τα τέλη του λιμένα επιβίβασης/αποβίβασης συμπεριλαμβάνονται).

Παροχές που αναφέρονται ως “επιπλέον κόστη”, όπως για παράδειγμα αμοιβές καπετάνιου ή οικοδέσποινας/μάγειρα και επιπλέον εξοπλισμός, όπως ενοικίαση SUP, Kayak, spinnaker/blister κ.λπ., χρεώνονται ξεχωριστά. Κατά τη επιβίβαση στο σκάφους γίνεται η εξόφληση των επιπροσθέτων παροχών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ;

Στο συμφωνητικό θα δείτε ότι πρέπει να καταθέσετε μια εγγύηση που διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους. Αυτό εξασφαλίζει ότι είστε υπεύθυνοι μόνο για αυτό το ποσό για τυχόν απώλεια ή ζημιά που μπορεί να προκληθεί. Κάθε σκάφος είναι ασφαλισμένο για οποιαδήποτε ζημιά υπερβαίνει το ποσό αυτό. Στο τέλος της ναύλωσης, η εγγύηση θα σας επιστραφεί. Το ποσό αυτό της εγγύησης μπορεί να πληρωθεί με μετρητά ή με δέσμευση του ποσού μέσω πιστωτικής κάρτας (Master Card ή Visa) όταν φθάσετε στη βάση μας στην παραλία του Βόλου.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΝΑΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ;

Φυσικά! Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

ALKYONE: 3.500€
ANASSA: 2.000€
ANEMOS: 2.500€

Η πληρωμή της εγγύησης του σκάφους θα γίνεται πριν το ξεκίνημα από το ναύλο, στο σημείο που είναι δεμένο το κάθε σκάφος όπως & ο καθαρισμός. Επίσης, στις παροχές βάζουμε καπετάνιο (skipper) & μάγειρα  & hostess με επιπλέον κόστος.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Δεν απαιτείται άδεια για να νοικιάσετε ένα σκάφος, αλλά για το χειρισμό – διακυβέρνηση ενός σκάφους στην Ελλάδα είναι απαραίτητο να υπάρχει τουλάχιστον ένα έγκυρο δίπλωμα ιστιοπλοΐας από αναγνωρισμένο αθλητικό όμιλο ιστιοπλοΐας. Ο κυβερνήτης του σκάφους θα πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα ιστιοπλοΐας, όπως επίσης και τουλάχιστον άλλο ένα μέλος του πληρώματος θα πρέπει να έχει κάποια εμπειρία ιστιοπλοΐας.

Στην περίπτωση που κανένα από μέλη του πληρώματος δε διαθέτουν άδεια ναυσιπλοΐας, υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε το σκάφος με έναν επαγγελματία κυβερνήτη (150€ – 190€ την ημέρα ανάλογα με το μέγεθος του σκάφους).

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Στην Ελλάδα κατά τη ναύλωση ιστιοπλοϊκού, bareboat, σύμφωνα με τις αιτήσεις των λιμενικών αρχών, ο πελάτης πρέπει να προσκομίσει πρωτότυπο πιστοποιητικό/άδεια πλου (στην αγγλική γλώσσα ή επίσημα μεταφρασμένο). Πιστοποιητικά για μηχανοκίνητα γιοτ, ιστιοπλοΐα ημέρας, περιορισμοί καιρού, δεν γίνονται δεκτές από τις Λιμενικές Αρχές.

Το αντίγραφο της άδειας πρέπει να προσκομιστεί (να αποσταλεί μέσω email), κατά τη στιγμή της κράτησης.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΝΑΥΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ (BAREBOAT) Η ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (SKIPPER);

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κυβερνήτης και τουλάχιστον άλλο ένα μέλος του πληρώματος έχουν τα κατάλληλα προσόντα, μπορούν ελεύθερα να ναυλώσουν ένα σκάφος χωρίς επαγγελματία κυβερνήτη (bareboat).

Εάν κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν διαθέτει άδεια καπετάνιου ή έχει άδεια καπετάνιου αλλά χωρίς την ανάλογη εμπειρία ,συνίσταται ένας επαγγελματίας κυβερνήτης – χειριστής σκάφους (skipper).

Ο Skipper από την εταιρεία μας σας απαλλάσσει από την εγγύηση για την ασφάλεια του ιστιοπλοϊκού σκάφους ( αναλαμβάνει την ευθύνη & την ασφάλειά σας).

Σε αυτήν την περίπτωση η ασφάλεια εγγύησης μειώνεται σε 500 €, ποσό το οποίο είναι επιστρέψιμο.

Οι τιμές των skipper καθορίζονται ανά ημέρα – να ληφθεί υπόψη ότι ένας skipper χρειάζεται τη δική του καμπίνα, καθώς απαιτείται να κοιμηθεί στο πλοίο.

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SKIPPER ΚΑΙ HOSTESS;

Οι τιμές έχουν ως εξής:

 • Για τo σκάφος ANASSA:
  Skipper 170€ την ημέρα και διατροφή.
  Hostess 160€ την ημέρα και διατροφή.
 • Για τα σκάφη ANEMOS:
  Skipper 170€ την ημέρα και διατροφή.
  Hostess 160€ την ημέρα και διατροφή.
 • Για το σκάφος ALKYONE:
  Skipper 190€ την ημέρα και διατροφή.
  Hostess 160€ την ημέρα και διατροφή.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΚΑΦΟΥΣ;

Η ασφάλεια περιλαμβάνει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σκαφών και πληρώματος έναντι οποιουδήποτε ατυχήματος, που οφείλεται σε αμέλεια του ιδιοκτήτη ή του πληρώματος ή σε ελάττωμα του σκάφους.

Οι ναυλωτές οφείλουν να κανονίσουν τη δική τους ασφαλιστική κάλυψη, όσον αφορά ασθένειες ή ατυχήματα που προέρχονται από δική τους αμέλεια ή επήλθαν κατά τύχη.

Η Εταιρεία δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε απώλεια, η οποία μπορεί να υπάρξει, εάν η ασφάλεια δε μπορέσει να σας αποζημιώσει ως αποτέλεσμα τυχόν ανακριβών πληροφοριών που δώσατε.

ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ;

Φυσικά! Διατίθεται ειδική ράμπα για Α.Μ.Ε.Α για τα σκάφη ANEMOS και ALKYONE, αλλά όχι για το ANASSA.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ;

Η παράδοση των σκαφών μας γίνεται μόνον από τη βάση μας, στην παραλία του Βόλου.

ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ CHECK IN/OUT;

Το check in / out ολοκληρώνεται από ένα έμπειρο άτομο, μαζί με τον Skipper/ναυλωτή, σύμφωνα με το έντυπο παραλαβής εξοπλισμού (inventory list) και υπογράφεται από τα δυο μέρη.

Ώρα Επιβίβασης 17.00 μ.μ.
Ώρα Αποβίβασης 09.00 π.μ.

Κατά τη διάρκεια της ως άνω διαδικασίας μη διστάσετε να ρωτήσετε οτιδήποτε μπορεί να έχετε κατά νου σχετικά με το σκάφος, τη διαδρομή, τον καιρό. Είναι ευχαρίστηση μας να σας ενημερώσουμε πλήρως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Το σκάφος πρέπει να επιστρέψει στη βάση του μια ημέρα πριν από τη λήξη του ναυλοσυμφώνου, το αργότερο έως τις 18.00 μ.μ. Εάν, σε οποιαδήποτε περίπτωση, αυτό δεν καθίσταται δυνατόν, για παράδειγμα λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατόν.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ;

Ναι, υπάρχει:

 • 5% έκπτωση για επαναλαμβανόμενο πελάτη ή για ναύλο από δύο (2) εβδομάδες και πάνω
 • 10% early booking (τέλη Ιανουαρίου)
 • 15% έκπτωση για κρατήσεις άνω των 2 εβδομάδων σε όλους τους προορισμούς στο Αιγαίο* (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Πάτμο, Λέρο, Λειψούς κτλ), κατόπιν συνεννοήσης.

Όλες οι εκπτώσεις δεν ξεπερνούν το 15%

*Eξυπηρετούμε & αλλαγή επιβατών-πελατών στα αεροδρόμια νησιών Αιγαίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ;

Για κρατήσεις που ακυρώνονται μεταξύ 90 και 60 ημερών πριν από την επιβίβαση, επιστρέφεται η προκαταβολή του ναύλου 30%.

Για κρατήσεις που ακυρώνονται μεταξύ 60 και 30 ημερών πριν την επιβίβαση, χρεώνεται το 30% του συνολικού ποσού ναύλωσης.

Για κρατήσεις που ακυρώνονται λιγότερο από 30 ημέρες πριν από την επιβίβαση, χρεώνεται όλο το ποσό ναύλωσης.

Στη περίπτωση όμως που ο πλοιοκτήτης μπορέσει να ενοικιάσει το σκάφος κάτω από τους ίδιους όρους και μέσα στις ίδιες ημερομηνίες, συνηθίζεται αυτός να επιστρέφει την προκαταβολή (εκτός των δαπανών στις οποίες υποβλήθηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους) αν και δεν είναι υποχρεωμένος κατά το νόμο, να το πράξει.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ;

Στα σκάφη εν πλω θα κληθείτε να διαχειριστείτε το νερό, την ηλεκτρική ενέργεια, την καθαρότητα ,τα σκουπίδια κ.ά. Θα χρειαστεί επίσης να εξοικονομήστε ενέργεια σβήνοντας τα φώτα, τους ανεμιστήρες και τα στερεοφωνικά. Επιλέξτε τον προορισμό που σας ταιριάζει και με σωστή διαχείριση διασφαλίστε ότι έχετε όλο τον χρόνο να απολαύσετε τις διακοπές σας.

Γιατί δεν βρίσκω την ερώτηση που με ενδιαφέρει;
Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας.