ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Home / ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Στα ζαφειρένια νερά του Ιονίου, τα νησιά του σας καλωσορίζουν στον παράδεισο. Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί. Νησιά με κάστρα και πανέμορφες πόλεις ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, επηρεασμένη κυρίως από τους Ενετούς. Νησιά καταπράσινα. Ελαιώνες και πευκώνες, που φτάνουν ως το νερό. Βραβευμένες εξωτικές παραλίες με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Μοναστήρια και βυζαντινοί ναοί που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία των Ιονίων νήσων, ορεινά χωριά και κοσμοπολίτικα λιμάνια, μαρίνες για γιοτ και ιστιοπλοϊκά, καταρράκτες, μονοπάτια, υπέροχες ασφαλτόστρωτες διαδρομές, υγρότοποι, βουνά και θαλάσσια πάρκα, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι χελώνες και οι φώκιες.

Τα νησιά εδώ πρωταγωνιστούν στον τομέα των θαλάσσιων σπορ και αποτελούν παράδεισο για wind surfers, kite surfers και ιστιοπλόους.

Θα εκπλαγείτε με τον πλούτο των γαστριμαργικών εμπειριών που μπορεί να σας προσφέρει η χαρακτηριστική και ιδιαίτερη κερκυραϊκή κουζίνα με πιάτα όπως, το σοφρίτο, το μπιάνκο, το μπουρδέτο, την παστιτσάδα, αλλά και την πασίγνωστη τσιτσιμπύρα και το κουμκουάτ. Διάσημο είναι επίσης και το γλυκό μαντολάτο της Ζακύνθου.