ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομά του προέρχεται από τον Αιγέα, βασιλιά της Αθήνας και πατέρα του Θησέα, ο οποίος έπεσε και πνίγηκε στα νερά του πελάγους από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Τα νησιά του Αιγαίου αποτελούνται από το νησιώτικο σύμπλεγμα του Αργοσαρονικού, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Στα Δωδεκάνησα ανήκουν κάποια από τα πιο δημοφιλή και παγκόσμιας εμβέλειας νησιά, αλλά και κάποια που διαθέτουν τη γοητεία του ανεξερεύνητου και του παρθένου, όπως η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Σύμη, η Νίσυρος, το Καστελλόριζο, η Κάσος, η Κάρπαθος, η Αστυπάλαια, η Χάλκη, οι Λειψοί -κι ανάμεσά τους, η Πάτμος, suis generis προορισμός, γνωστή ως το ιερό νησί της Aποκάλυψης του Ιωάννη, «η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου».

Οι παραλίες είναι μοναδικές, ιδανικές για χαλάρωση, για βουτιές, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ. Τα μαγαζιά και τα beach bars, που τις κοσμούν είναι αναρίθμητα και καλαίσθητα, ενώ οι πρωτότυπες τοπικές συνταγές θα σας προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις και θα κάνουν το ταξίδι σας σε αυτή τη γωνιά του Αιγαίου, αξέχαστο.

Πολλοί είναι και οι αρχαιολογικοί χώροι και τα αξιοθέατα που θα συναντήσετε, όπως αρχαίες ακροπόλεις, ξακουστά κάστρα και μουσεία.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μπλε και λευκό σε μικρά και μεγάλα νησιά, με ονειρεμένες παραλίες, παρόμοια αρχιτεκτονική, αλλά διαφορετικό χαρακτήρα. Μοναδικό φως, διάφανα νερά, μάρμαρο και βράχος. Αμμώδεις παραλίες, beach bar και θαλάσσια σπορ, βυθός ιδανικός για scuba diving. Κάθε νησί και μια τοπική λιχουδιά με άρωμα Αιγαίου.

Εδώ θα βρείτε τη διάσημη Μύκονο και Σαντορίνη, τις εναλλακτικές μικρές Κυκλάδες, την αρχοντική Σύρο, την κοσμοπολίτικη Πάρο, την Τήνο των μαρμαρογλυπτών, την πληθωρική Νάξο, την εξωτικής ομορφιάς Μήλο, την ιστορική Δήλο – αλλά και τα «κρυφά διαμάντια» που κοσμούν το Αιγαίο: τη Τζια, την Ίο, την Κύθνο, τη Σίφνο, τη Σέριφο, την Αμοργό, τη Σίκινο, την Ανάφη και τη Φολέγανδρο.

Οι Κούροι της Νάξου, η αρχαία Καρθαία της Τζιας, το μεγάλο ορθόδοξο προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου, η Εκατονταπυλιανή της Πάρου και η Χοζοβιώτισσα της Αμοργού, είναι ελάχιστα μόνο από αυτά που θα ανακαλύψετε στο ταξίδι σας στις Κυκλάδες.

Αποτελούν ιδανικό προορισμό για διακοπές με παρέα, με την οικογένεια, αλλά και με το έτερον ήμισυ. Σίγουρα υπάρχει το κυκλαδίτικο νησί για τις δικές σας παραδεισένιες διακοπές.

ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΑΣ